Aktivism i mälarhöjden, från båda håll

Nazisterna i Svenska motståndsrörelsen som jag många gånger för nämnt har nu börjat verka aktivt i mina närområden. Bara för några dagar sedan hittade vi mängdvis med klisterlappar och flygblad runt om i Mälarhöjden. Nazismen får aldrig stå oemotsagd och speciellt inte rörelser som vi kan se växer, vill de ha att krig om Mälarhöjden så kommer de att få det, den antirasistiska aktivismen lever.



När nazisterna propagerar
finns vi där
det finns ingen topp
som vi inte når

Kampen Fortsätter!


Fenomenet Fascism

fascistiskt parti i ledningen, betyder det inte att vårt samhälle är fritt från dessa tankar. Vi möts varje dag av fascismens sneda världssyn på en ram vi alla ska och förväntas leva efter, vare sig det är moderaterna eller socialdemokraterna vid makten.

 

Man skulle kunna säga att fascismen fungerar som ett fenomen, något som växer fram i ett samhälle när vi ställs för utmaningar och rädslor, rädslan av ”annorlunda” och normbrytningar. Samhället är idag en konstitution där vi efter en lång process av olika inputs förväntas att bli en produkt som tjänar systemet och håller det vid liv. Därav bör vi inte heller bryta ut från den från början tänkta vägen utan istället följa milstolparna de sätter ut åt oss. När vi ramas in och nekas vår rätt som människor att gå utanför dessa är det en seger för fascismen. Nu pratar jag inte om att bryta mot de lagar vi har i vårt samhälle utan om rädslan för normbrytningar och om den oförmåga till exempel skolverket har att ta hand om och utveckla potentialen hos varje individuell elev. Vi är alla olika och därefter ska vi också få möjligheten att utvecklas åt det håll som passar just oss, på just vårt sätt. Men idag har skolan, samhället och alla som levet i detta en tydlig ram på hur vi ska leva, utvecklas, vilken väg vi ska gå osv.

 

Rasism byggs på fördomar precis som att fördomar byggs på normbrytningar och rädsla för det okända. Homosexualitet är fortfarande, idag i Sverige, en normbrytning och något många tyvärr fortfarande förtrycker. Det är en normbrytning att vara ensamstående mamma, idag sätt bostadspriserna efter mäns löner och gör det otroligt mycket svårare för ensamstående kvinnor att hitta en rimlig bostad. Det är på många håll svårt att vara invandrare i Sverige då vi via fascistiska och rasistiska krafter segregerat vårt samhälle mellan oss, en svensk välstånds del och med invandrar förorter som Tensta, Rinkeby, Norsborg, Södertälje och rosengård. Men det är även svårt att bryta mot mindre normer, som att ha svårt med den svenska skolans pedagogik, inte klara svenska skolverkets ogenomtänkta ramar eller att inte trivas i skolsystemet du tvingas in i.   

 

Skolan ska vara den konstitution där vi utvecklas, lär oss om livet och om oss själva. Men idag finns det bara en lära och på många håll bara ett sätt att lära sig denna på. Även om det finns olika typer av skolor som till exempel Montessori eller Walldoff finns det ingen klar och tydlig pedagogik, eller utvecklingsplan för hur dyslektiker, dyskalkelektiker, ADD ungdomar osv ska klara de krav som skolverket ställer på oss. Vi ska alla uppfylla samma mål på samma sätt, vi ska inte utvika på något sätt, och gör vi det, då är vi ett problem för samhället. Och det, det är det fascistiska fenomenet, ramen vi alla ska passa in i.  

 

Jag jobbar mot fenomenet fascism och självklart mot de politiska partierna som bär på denna mörka ideologi. Det är ibland svårt att känna igen dessa organisationer då de för sin propagering bakom ”politisk korrekta” fasader. På så sätt är det lättare att jobba mot organisationer som tex ny svenska rörelsen som öppet går ut med att de är fascister än Sverigedemokraterna som trots allt har ett akademiskt ansikte utåt, men det är samma grundtankar om det ram samhälle där vi alla ska formas efter samma mål, även om vi alla är olika. En paradox som hela tiden drar ner vårt samhälle, där eleverna blir offer för fenomenet fascism.

 

Jag tror inte på en väg för oss alla, jag vill att alla ska med, men jag ska gå min väg, precis som att du borde gå din väg mot utveckling och lycka. De fascistiska krafterna som heltiden i samhället förtrycker våran rätt till denna utveckling är ett hinder. Jag kommer aldrig att ställa mig i de fascistiska ramarna och följa de normer som strider mot mina värderingar eller min tro. Vi är alla olika och det ska vi ta vara på och tillsammans, kan vi riva fascismens kalla murar.

 

Mot Fascismens Välde – Med sanningen som vapen

RSS 2.0