Nej Till Sverigedemokraterna

Fem skäl att inte rösta på

Sverigedemokraterna


1. Perspektiven, eller bristen på dem. Sverigedemokraterna (SD) uttrycker i ett pressmeddelande en rädsla för att svenska soldater måste slåss mot kurder i Turkiet. Ja, på fullt allvar. Tror SD att Turkiet vill bli medlem i EU för att de desperat behöver nordgermanska vikingaättlingar som soldater? Känns det som en trolig händelseutveckling om Turkiet blir medlem i EU? Eller är det SD som saknar insikter i hur världen och EU fungerar? Det enda som är tydligt är att SD inte verkar gilla vare sig turkar eller kurder.

2. Ungdomsförbundet, SDU. SDU är i princip helt och hållet en papperskonstruktion. Vad kan man säga om ett ungdomsförbund där en person som hör av sig för första gången till partiet i augusti redan inom några månader sitter i rikssyrelsen? Patetiskt? Desperat? Riktigt roligt blir det när denna person i januari visar sig vara en journalist som wallraffar SDU. Surfar man på ungdomsförbundets hemsida förstärks intrycket av tomhet. Många banners för olika aktiviteter ger ett intryck av just många aktiviteter, bara man inte klickar på dem. En kampanj undertecknad av förbundsordförande Jimmie Åkesson 2002, kanske inte känns högaktuell då det var några år sedan han lämnade den posten. Skolval 2006? Nog har bäst före-datumet gått ut för den bannern. Inte heller blir det bättre av att det även här anges en före detta förbundsordförande, Martin Kinnunen. "Vägra kallas rasist"-bannern följer mönstret och anger Åkesson som förbundsordförande.

3. Nationaldemokraterna, SD:s systerparti. Nationaldemokraternas existens är en konsekvens av en maktkamp inom SD. De som grundade Nationaldemokraterna (ND) var tidigare med i samma parti som Jimmie Åkesson, Björn Söder, Mattias Karlsson och så vidare. De var på samma årsmöten, delade samma sorts flygblad, hade samma partiledare, sjöng samma sånger på samma fester och så vidare. Så, oavsett hur mycket avstånd SD av taktiska skäl vill hålla mellan sig och ND, är de partier med mycket gemensamt, men olika image. Ungefär som tv-apparater med olika märke, men från samma fabrik. Det är inte så mycket mer än skalet som skiljer.

4. Nationalismen i sig då dess essens kan sammanfattas med "vi mot dem". Ett nationalistiskt parti är ett parti som är fokuserat på självförhärligande, militären, gränsbevakning, vi och dem-tänkande, ett tänkt bevarande/återställande av en inbillad nationskaraktär och så vidare. Hur många vill att just det faktum att man är, eller inte är, svensk ska vara det som betyder mest i hur du ser på dig själv? Livet är så mycket större än så.

5. Navelskåderiet. Vilken perifer fråga som helst kan lyftas fram till något stort, allt för att vinna de engagerades röster. Vilket parti kan på fullt allvar komma med, exempelvis, dessa två påståenden: "Utan motorsport stannar Sverige!" och "Därför är det av yttersta vikt att lyfta fram och visa på alla de goda sidor och den samhällsnytta som motorsportandet för med sig" utan att skämmas? Svaret är givetvis SD, som av oklar anledning vill lyfta fram motorsporten som en av Sveriges ödesfrågor. "Få verksamheter kan så tydligt visa upp en sådan enighet och inneboende vänskap som hos motorentusiasterna" skriver SD utan att inse att de med detta visar på vad som skiljer dem från motorsportsentusiasterna, få anser att SD präglas av enighet och inneboende vänskap, ens bland deras egna medlemmar.


EXPO.SE




Antirasism Kräver Mod


Antirasism är inte en inställning, antirasism är att ta en ställning. Att säga emot idéer om olika raser, främlingsfientlighet och nationalism är antirasism, och det kräver mod.

 

Även om de flesta högerextrema partierna skriver att de motsättersig våldsrelaterad aktivism är det inte svår att spåra våldshandlingar till organisationerna. Svenska motståndsrörelsen (SMR) skriver på sin hemsida  ”Vi är en civil motståndsrörelse. Vi förordar inte väpnad kamp”. Ändå hittar vi flertal filmsekvenser på samma hemsida där det visar SMR aktivister jaga eller misshandla både socialister och antirasister.

 

Det senaste året har ca 25 SMR aktivister dömts till olika våldsrelaterade brått, främst misshandel. När man har genomsökt aktivisters hem har man också hittat mängder med olika vapen, allt från pistoler till automatvapen och sprängmedel. I september 2006 hittade en man av misstag en halvt nergrävd låda som innehöll ett antal olika skjutvapen, ammunition och tårgas. På dessa vapen hittade man finger avtryck av Emil Hagberg, på den tiden ansvarig utgivare av SMRs tidning Nationellt Motstånd. Emil fick 8 månaders fängelse och är idag fortfarande aktiv inom SMR.    

 

Folkfronten, eller numera ”svenskarnas parti”, höll en så kallad ”Anti politiskt vålds kampanj” efter ett före detta partiledarens bil satts i brand av okänd. Partiledaren var helt övertygad om att det var ett politiskt hat brott av antirasister eller extremvänster. När en av deras egna blev attackerade höll de en antivåldskampanj. Folkfronten som grundades ur tidigare Nationalsocialistisk Front har i historien alltid kunnat relateras till våld och hat brott, jag har svårt att se en förändring.

 

Själv vet jag flera närstående som blivigt hotade eller jagade av rasister för att de vågade säga emot. Det handlar om att antingen gå med vänsterradikala och antinazistiska märken eller bara ha svarat ja på frågan; ”Gillar du judar”. Och sedan är jakten igång.  

 

Antirasism kräver mod, att säga emot en organisation som inte drar sig för att använda sig av våld är inte helt självklart. Vi vill inte skrämma upp folk men medvetenhet och att vara vakande är viktigt. Vi vill hedra alla som motsätter sig nazismens idéer, säger nej till fascism och aktivt tar ställning mot rasismen. Det är skrämmande med våldet men vi kan slå ner alla rasistiska organisationer, vi ska krossa nazismen och utrota fascismen utan att slunga ett enda slag,

 

Med sanningen som vapen




Same shit, different names

 

Folkfronten blir svenskarnas parti

 

Skriver partiledaren Daniel Höglund. Han skriver att Folkfronten har alltid varit svenskarnas parti men nu är även namnet bytt. Partiet är egentligen mer känt som nationalsocialistisk front, men bytte i november 2008 till Folkfronten och nu ett år senare 2009 till Svenskarnas parti. Partiet har dock kvar väldigt snarlik politik från när det grundades 1994. Varför de har bytt namn två gånger på två år kan man fråga sig. Kanske för att komma bord från de våldsdåd och rykten som är relaterade till de olika organisationsnamnen. Kanske för att det lät finare.

 

Högst upp på partiets grundläggande mål läser vi följande:

 

Sverige skall även i framtiden vara svenskt: Endast människor som tillhör det västerländska genetiska och kulturella arvet, där de etniska svenskarna ingår, skall kunna vara svenska medborgare.

 

Detta visar starkt på grunden till rasism eller i svenskarnas partis fall nazism. Skräcken för det okända. I nederländerna till exempel där ett av de största partierna vill stoppa all muslims invandring. Just det partiet finner sitt största stöd hos väljarna på landsbygden där det knappt finns några invandrare i huvudtaget. Inne i städerna där det är betydligt vanligare med muslimer förstår folk att alla inte är talibaner med bomband runt sin midja. De tycker att invandrare från väst länderna är okey för att det känner till kulturen och har fördomar om det okända. Vi har otroligt mycket att lära från okända kulturer runt om i världen precis som de har att lära från oss. Vi måste vara öppna och lära varandra. Snöa in sig själv i Sverige hjälper oss ingenstans.

 

De skriver också om att de vill tillåta all typ av forskning men den ända typen av forskning som jag känner till idag är den mellan olika såkallade raser. Jag gillar inte ordet raser, för det stämmer det inte. Vi är alla som människor en egen art, våran art har folkslag med olika kulturer. Men vi har inte olika raser. Vi är samma kött och blod men uppfostrar olika. 

 

Nej Folkfronten har inte blivigt Svenskarnas parti, har aldrig varigt Svenskarnas parti och kommer aldrig att vara det heller. De kommer att fortsätta att försöka skrämma upp oss med lögner och fördomar om östvärlden och allt annat som inte passar in i deras ideal. De vill stilla sin rädsla eller få utlopp för något annat, inte främja Sverige. Jag är Svensk, stolt och fri, det sista jag gör är att lägga min röst på svenskarnas undergång.

 

Låt inte nazistiska partier fortsätta skapa järnspöken!






Noriska riskpartiet upplöses i årskiftet 2009 – 2010

 

Ja, ett av Sveriges äldsta Nazistiska partier ger äntligen upp. Partiet grundades 1956 som Sveriges nationalsocialistiska kampförbund och har ända sen dess bevarat den klassiska Nazist ideologin från 20 talets tyskland. Grundaren av partiet var Göran Assar Oredsson och han har suttigt som partiledare fram tills idag. Han har haft stora på tryckningar från sin fru Vera Oredsson som kom till Sverige 1945. Innan dess levde hon i Berlin, hennes far var medlem av SA och hon själv i Hitlerjugend.

 

Partiet pratar inte bara om invandringen och ras skillnader utan menar också att tex homosexuallitet är något man skall renska bort. Från Nordiska riskdpartiets officiella hemsida:

 

”Städa vårt land. Effektivt rensa gator, parker och torg från fyllon, knarkare och våldsverkare. Återskapa den trygghetskänsla som var ett med Sverige för inte allt för länge sedan och tala mindre om s.k. "frihet", som visat sig vara "frihet" för avarter, homosex, prostitution, otukt, snatteri, väskryckning och "frihet" för dräggen att göra vardagen för den skötsamme medborgaren allt osäkrare.”

 

Partiet har var störst på 60 talet och har hängt med fram tills nu. Partiet har aldrig varigt speciellt stort men har under alla år ljugigt om sitt medlems antal. Polisens undersökningar och partiets egna medlems siffror har aldrig stämt överens och man kommer aldrig få veta det sanna antalet då Vera Oredsson eldade upp alla medlems år 2001.

 

Propaganda från Nordiska rikspartiet


Nordiska rikspartiets undergång är ett slag för demokratin. Det är viktigt att uppmärksamma att nazistiska och fascistiska organisationer brytsner och går under. Det är tack vare all ni som kämpar för sanningen och rättvisan. Men vi måste också uppmärksamma att det fortfarande finns kvar mängder med organisationer och individer med sjuka idéer.

 

"Sanningen och glöden bryter ner nazismen!"



RSS 2.0