Antirasism Kräver Mod


Antirasism är inte en inställning, antirasism är att ta en ställning. Att säga emot idéer om olika raser, främlingsfientlighet och nationalism är antirasism, och det kräver mod.

 

Även om de flesta högerextrema partierna skriver att de motsättersig våldsrelaterad aktivism är det inte svår att spåra våldshandlingar till organisationerna. Svenska motståndsrörelsen (SMR) skriver på sin hemsida  ”Vi är en civil motståndsrörelse. Vi förordar inte väpnad kamp”. Ändå hittar vi flertal filmsekvenser på samma hemsida där det visar SMR aktivister jaga eller misshandla både socialister och antirasister.

 

Det senaste året har ca 25 SMR aktivister dömts till olika våldsrelaterade brått, främst misshandel. När man har genomsökt aktivisters hem har man också hittat mängder med olika vapen, allt från pistoler till automatvapen och sprängmedel. I september 2006 hittade en man av misstag en halvt nergrävd låda som innehöll ett antal olika skjutvapen, ammunition och tårgas. På dessa vapen hittade man finger avtryck av Emil Hagberg, på den tiden ansvarig utgivare av SMRs tidning Nationellt Motstånd. Emil fick 8 månaders fängelse och är idag fortfarande aktiv inom SMR.    

 

Folkfronten, eller numera ”svenskarnas parti”, höll en så kallad ”Anti politiskt vålds kampanj” efter ett före detta partiledarens bil satts i brand av okänd. Partiledaren var helt övertygad om att det var ett politiskt hat brott av antirasister eller extremvänster. När en av deras egna blev attackerade höll de en antivåldskampanj. Folkfronten som grundades ur tidigare Nationalsocialistisk Front har i historien alltid kunnat relateras till våld och hat brott, jag har svårt att se en förändring.

 

Själv vet jag flera närstående som blivigt hotade eller jagade av rasister för att de vågade säga emot. Det handlar om att antingen gå med vänsterradikala och antinazistiska märken eller bara ha svarat ja på frågan; ”Gillar du judar”. Och sedan är jakten igång.  

 

Antirasism kräver mod, att säga emot en organisation som inte drar sig för att använda sig av våld är inte helt självklart. Vi vill inte skrämma upp folk men medvetenhet och att vara vakande är viktigt. Vi vill hedra alla som motsätter sig nazismens idéer, säger nej till fascism och aktivt tar ställning mot rasismen. Det är skrämmande med våldet men vi kan slå ner alla rasistiska organisationer, vi ska krossa nazismen och utrota fascismen utan att slunga ett enda slag,

 

Med sanningen som vapen




Kommentarer
Postat av: Ali

Anti-rasism kräver inte mod anti-rasism kräver att västvärlden, och i Sverige att svenskarna ger upp sina fördomar, ändrar synen på invandrare (från problem till medmänniskor) och får mer kunskap kring mångkultur. tyvärr är det i princip bara invandrare som ser invandrare som människor, som ser mångkultur som något positivt för det fungerar i deras länder och vars fördomar är små skämt och inte det man verkligen tror.

2009-12-15 @ 02:02:04
URL: http://sarbaz.blogg.se/
Postat av: Christian

Anti-rasism är att säga nej till rasismens fördomar om invandrare, folkslag, klasser o.s.v. Med tanke på nazismens och rasismens brutalitet kräver det mod att ställa sig i vägen och säga nej. det kräver mod att uttrycka sin åsikt mot en beväpnad eller våldsbenägen organisation. Anit-rasister har lagt ner/aldrig haft dessa fördomar om andra folkslag utan jobbar aktivt mot dessa och mot organisationerna som förespråkar dessa. Mycket riktigt som du påpekar måste stora delar av väst världen lägga ner sina fördomar, viket jag jobbar för varje dag. Invandrare, judar, muslimer, romer eller andra folkgrupper som ofta utsätts för rasism är precis som du säger medmänniskor och ska behandlas som jämlikar och punkt slut.

2009-12-16 @ 13:45:38
URL: http://motfascismensvalde.blogg.se/
Postat av: Ali

Christian, jag är anti-rasist, jag jobbar anti-rasistiskt 24/7 (även om du verkar fått en bild av mig som en väst-hatande blatte) Mod har vi alla att säga exakt det du sa. Vi har mod att stå inför andra att säga att alla har samma värde.



Men tyvärr är det för få svenskar med svensk bakgrund som faktiskt menar det. Hoppet kanske finns hos en del.



Men vart fjärde år är vi viktiga,då ska alla problem lösas, integration ska förbättras, invandrare ska välkomnas och löneskillnaderna mellan svenne o blatte ska minskas, alla ska med, utanförskapet ska bort.



Sen de tre åren imellan så är vi problem igen.

2009-12-29 @ 05:20:06
URL: http://sarbaz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0