Nazism med propaganda från 20talet

Rasism eller smygrasim är vanligt i sverige, men nazsim då? finns det kvar fortfarande, eller ja asså de väll inte som de va i nazist tyskland precis? Svaret är att det forfarande finns kvar, lika vindriga som under nazismens regim i tysklan.

Jag tänker citera från organisationen ”Info-14”s hemsida:

 

”Med tanke på den vitas skönhet får inte den ariska kvinnan utrotas från jordens yta”

 

På deras och många andra svenska organisationers hemsidor hittar jag långa artiklar om rashygien, Trohet till den germanska rasen och Nationalsocialismens kamp. Uttryck som grundades under Hitlers väg till makten. 

 

Vet vi att det finns svenska nazister. Då är frågan, efter att ha sätt vad som hände under nazismens regim i tyskland hur kan då människor fortfarande, rent sagt, går på deras propaganda? Jag går in på Svenska motståndsrörelsens hemsida, ”Patriot.nu” och vad är det första som kommer upp om inte en blond liten flicka ståendes på en tom äng. I takt med att flickan tonas bort med texten ”Våran ras är i fara”. Åter igen samma typ av propaganda som användes på 20 talet. 

 

Sån här propaganda sprids varje dag i Sverige, precis som jag nyss sa sker det till stor del via Internet, men också via demonstrationer och manifestationer. Men kanske den största spridningen idag sker via flygblad. De riktar sig till ungdomar i mellanstadiet till högstadiet med texter som ”Din Familj är fara” och ”utan oss står Sverige försvarslöst” Upptryckta på flygblad de petar in i skåpen på skolor runt om i landet. De klart att de flesta med någon typ av sunt förnuft slänger skitet i närmsta papperskorg. Men varje gång lyckas de stärka sitt följe med någon enstaka.


 Hitlers "Mein Kampf" Säljs på den såklallade kampboden.
 

Propagandan i flygbladen är ofta starka ord som egentligen inte betyder någonting.  ”Radikal kamp- Våran väg ” svenska motståndsrörelsens motto. De låter ju nytänkande, bra och revolutionärt men hur radikalt är egentligen flygblad, demonstrationer och i många fall våld. De använder sig av på hittad statistik för att stärka sin rätt. Partiet Nordiska rikspartiet gick ut med att de hade över 5000 medlemmar registrerade. Enligt polisens undersökning hade de ca 50 och i valet 06 fick partiet 5 handskrivna röster. Ja, falsk statetik och väl valda ord är ett farligt vapen.  

 

Våld är en del av många nazistiska organisationers, inte bara ”kamp till makten” utan också stor del av deras propaganda. Tyvärr är det så illa att visa organisationer inte bara slår ner invandrare och antirasister utan också använder det i sin propaganda för att visa sin egen styrka. Om vi tar åter igen svenska motståndsrörelsen som exempel kan vi hitta flera videoklipp där de jagar efter anti rasister och socialister skrikandes Sverige hatare och döda röda. Dessa klipp hittade jag på deras officiella hemsida. Här kan vi reflektera över hur smarta nationalsocialisterna egentligen är, i ett filmklipp från september 2008 får vi ser hur de jagar och misshandlar ett mindre antal socialister. Eftersom denna film fans ute på både deras egen hemsida och youtube så kunde den användas som bevis material och Fem nazister dömdes till fängelse straff.  

 

En gemensam sak i nästan alla de Nationalsocialistiska organisationernas propaganda som t.ex. ZOG, NSF, Folkfronten, Info14 och SM ger ut, är att de alla pratar om frihet. Ett fritt norden! De vill visa att de står för den svenska manens rätt till makten, att de vill förgöra hotet av att såkallade ickesvenskar hamnar i maktpositioner, varför det nu är ett hot? Hur kan en organisation som förespråkar diktatur ens säga att de står för frihet. Frihet är det första och viktigaste jag kämpar för. Att lägga min röst på Folkfronten är det sista.  


  Nazistisk propaganda


Det finns självklart mer eller mindre extrema partier och organisationer. Och självklart finns de dem som försöker klä upp sig i kostym och kallar sig för Sverige Demokrater i stället för nazister. De jobbar med propaganda precis på samma sätt som tidigare nämnda organisationer. Det första man ser när man går in på deras hemsida är ett litet lam ståendes på en äng. ”Hjälp oss bevara det svenska djur skyddet, sätt stopp för ritualslakt”. Som många av er kanske vet har SD under lång tid sålt Astrid Lindgrens böcker och partiledaren Jimmy Åkesson har sagt i media att om Astrid Lindgren var i livet skulle hon följa deras parti. Ja det är lätt att tala för en opinionsbildare som är död.  

 

Vad gör vi då? Hur stoppar man fundamentalister? Att försöka omvända deras åsikter, nej extremister håller hårt om dom. Men det finns en sak som vi kan göra. Skär vi av deras anhang kan de gå runt och ha sina åsikter om rashygien, judar och den vita rasens överlägsenhet för sig själva. En fundamentalist är ingenting utan anhang. Vi med någon typ av verklighetsförankrad världsbild måste sprida informationen om nazismens propaganda, gå ut i skolorna och berätta för eleverna vad det är de egentligen hittar i sina skåp. Vi måste säga emot vid varje demonstration för att visa Sveriges ungdom att det inte är ok. Och slutligen måste vi visa vårt stöd tills de som faktiskt aktivt jobbar mot rasism som Antirasistiska Akademin, Ungdom mot rasism och EXPO.   

 

Den svenska nazismen har haft en svacka, de har varigt nära att försvinna. Men vi får inte glömma att de fortfarande finns. Vi måste vara medvetna om att de varje dag försöker stärka sitt följe via propaganda riktad mot ungdomar och i många fall barn. 

I valet 2006 fick partiet Nationalsocialistisk front 1400 röster. Ingen majoritet precis, men fortfarande 1400 för många.

 

Öppna ögonen, genomskåda och säg emot


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0