Håll rasismen borta från riksdagen


Den 19 september i år är det riksdags val och en av de frågor som kommer behandlas är invandringen. Främlingsfientliga partier står och knackar på dörren till riksdagen men vi kan även se hur främlingsfientlig retorik smyger sig in i de redan etablerade partierna. I år kommer Sverige att rösta på vilka vi vill ska leda vårt land framåt, eller för den delen bakåt, och jag kommer att göra allt jag kan för att hålla rasismen borta från riksdagen

 

Den misslyckade integrationen är ett utryck vi kan höra nästan alla politiker, i såväl etablerade partier som oetablerade parter, använda. Uttrycket den misslyckade integrationen eller den misslyckade invandringen har sitt ursprung ur främlingsfientlig politik och menar misslyckade att försvenska de som invandrar eller misslyckade i att skapa en symbios med invandrare och vad man kan kalla för ”ursprungs svenskar”. Men genom att använda uttrycket lägger man över skulden på invandringen och på invandrarna. Invandringen, integrationen och invandrarna är inte problemet. Rasismen är problemet.

 

Rasismen fans långt innan invandringen, det kan varken Nationaldemokraterna eller Sverigedemokraterna ändra på, det är ett faktum. Vi har alltid haft fördomar och därefter har vi särbehandlar, segregerat och föraktat andra människor. Precis så ser det ut i Sverige idag vi har invandrar täta områden vi föraktar, det är stökiga områden vi helst inte besöker och de som lever där är helt enkelt inte som oss. Vi är segregerade, vi lever i olika världar uppdelade efter etnicitet, bakgrund och inkomst. Vi har blivigt klustrade i områden efter vårt skal och ytligheter och där efter lever vi i våra fördomar. Och med de här två brännpunkterna särbehandlar vi, vi behandlar varandra olika men framförallt de invandrar täta områdena behandlar vi som ett problem, men vi glömmer bort att prata om rasismen som skapade problemet från början.

 

Förakt bygger rädsla och stolthet, desto mer vi föraktar och förtrycker, desto stoltare kommer de invandrar gäng vi ofta talar om som ett problem att verka. I ett Sverige utan rasism, utan polisens omotiverade razzior mot ungdomar i rosengård och Södertälje, utan Svenssons smyg noja mot invandrare skulle de inte behöva försvara sig, söka trygghet och uppmärksamhet i dessa gängbildningar. Men politikerna vill inte se det på det här sättet, det är lättare att lägga över ansvaret på invandrarna.

 

Sverige är beroende av invandringen, inte bara arbetskraftinvandring, mångfald är en styrka och nyckel till att driva ett samhälle framåt. Till skillnad från vad många nationalistiska partier påstår är majoriteten av svenskarna positiva till invandring och ser det som en fördel. Dels behöver vi som sagt arbetskraften, att invandrarna skulle komma och sno våra jobb är en lögn, Sverige är beroende av utländsk arbetskraft som nation och så är det, om ett antal år kommer vi att ha brist på arbetskraft om man kollar på den ökade marknaden och det vore då dumt att bryta den traditionen av ständigt inflytande mångkulturell arbetskraft. Mångkulturen i säg är otroligt viktigt i en allt mer globaliserande värld, vi lär att förstå och göra oss förstådda, att ge och ta.      

 

De främlingsfientliga krafter som idag är ett hot mot ett demokratiskt och jämlikt Sverige är en trångsynt rasism från urminnes tider, den är inte skapad av invandring eller invandrare, den har alltid funnits och har alltid varigt ett hinder för utveckling. Vill vi att Sverige ska ta sig framåt måste vi sätta ner foten och ta avstånd från den rasistiska retoriken och åsikt spridning i såväl etablerade som oetablerade partier.

 

Håll rasismen borta från riksdagen






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0